diumenge, 3 d’abril de 2011

La Comunicació

Quan parlam de comunicació oberta volem que els infants puguin reconèixer que:
o La comunicació no són sols les paraules, si no també els elements no verbals, com ara la posició del cos, les expressions, el to i la intensitat de la veu, que juntament amb la paraula construeixen el missatge.
o Hi ha elements que habitualment faran més fàcil la comunicació (mostrar interès, escoltar sense jutjar, ni aconsellar, ni evidentment criticar), però hi ha altres que la tallaran (passar a contar el que a nosaltres ens va succeir, llevar importància al que ens conten, emetre judicis i/o dir el que cal fer,...). En realitat cal tenir present que és l’altra i la seva conversa el que interessa, i el que nosaltres el que feim és escoltar, escoltar d’una forma activa.
o Pot ser veim que necessita un canvi, que li fa falta modificar el que fa o el com ho, però sols podem arribar aquí si abans se sent escoltat, i sols se sentirà escoltat si hem facilitat que s’obri.
o Un bon element per la comunicació és l’asertivitat, punt clau entre l’agressivitat i la passivitat, dir a l’altre el que volem, el que necessitam, sense centrar-se amb la culpabilització.
o Una comunicació inadequada és causa de malentesos, i no sols apareixen si no que escalen i creixen sense aturar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada